Kanada és az IELTS - Milyen szintű IELTS Nyelvvizsga eredményre van szükséged, ha Kanadába kívánsz letelepedni vagy tanulni

eetable

Megjegyzés: Az itt található információk csupán tájékoztató jellegűek az IELTS Ready Program munkatársai nem bevándorlási ügynökök. Mindössze a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük, hogy segítsünk a diákjainknak eligazodni. További információkért nézd meg a Kanadai kormány honlapját vagy konzultálj egy bevándorlási ügynökkel.

Hivatalos információt a kanadai kormány oldalán itt találsz:
https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/documents/language-requirements/language-testing.html

Miért kell az IELTS ha Kanada a cél…

Express Entry - IELTS nélkül lehetetlen

Az egyik alapvető bevándorlási forma az úgynevezett Express Entry ami egy pont rendszeren alapszik. Több szempontot figyelembe vesznek, de itt most számunkra ami fontos, hogy az egyik meghatározó része az Express Entry-be való feljelentkezésnek az a nyelvtudás bizonyítása. Ez lehet francia vagy angol. Itt most az angol nyelvtudásról fogunk szólni.

Kanada nem fogadja el a Magyar Államilag elismert angol nyelvvizsgát. Amit elfogad az az IELTS. Vagyis, ha Kanadába kívánsz kivándorolni és PR-ra /Permanent Residency - Állandó lakosi státusz/ szeretnél jelentkezni akkor be kell mutasd az IELTS Nyelvvizsgádat, mint bizonyítéka nyelvtudásodnak.

Milyen eredmény kell?
A lényeg az, hogy kapsz egy pontszámot a nyelvtudásodra. Ezt egy táblázat alapján kalkulálják. A folyamat egyszerű. Az IELTS Nyelvvizsgán kapsz 4 eredményt 0-9 között. Listening, Reading, Speaking, Writing. Minden egyes eredményhez megtalálod a táblázatban hány pontot ad a Kanadai állam. Ezt a 4 rész pontot össze kell adni és megvan a nyelvi pontod. Maximum pont 24. Tehát minél jobb az IELTS annál magasabb a pontszám.

Egy dolgot még meg kell említeni ahogy azt látod a Kanadai állam kifejezetten figyel arra, hogy a hallás utáni szövegértés minél jobb legyen vagyis ugyanazért az eredményért a Listening-re alacsonyabb pontot kapsz vagy megfordítva a Listening eredményének magasnak kell lenni.

Az alábbiakban megtalálod a táblázatot és 2 példát.

A tapasztalatunk sajnos az, hogy sokan az utolsó pillanatban kezdenek el készülni, ami nem egy jó taktika és akár a lehetőségek elvesztését is jelentheti. Akár velünk akár mással készülsz azt javasoljuk csináld meg az IELTS-et minél hamarabb, hiszen a kiállítástól számítva 2 évig érvényes. Adj magadnak minimum 6 de inkább több hónapot. /Természetesen hamarabb felkészülhetsz./ Ha már csak egy vagy két hónap van hátra /Sajnos ez volt már 2 hét is./ az nagy nyomás rajtunk is, hogy a legtöbbet próbáljuk meg kihozni a helyzetből, de nem utolsó sorban a tanulók is olyan stressznek vetik alá magukat, ami sokszor negatív módon befolyáslhatja nem csak az IELTS eredményt, hanem az egész bevándorlási vagy tanulási folyamatot.
Az Express Entry profil beadását követően az IELTS újra letehető. Magasabbra cserélhető, amíg nem kaptál meghívót a PR-ra.

eetable

Példa 1
IELTS Eredmény
Listening 8.0
Reading 6.0
Speaking 6.5
Writing 6.5

A nyelvi tudásra kapott pontszám: 6 + 4 + 5 + 5 = 20

Példa 2
IELTS Eredmény
Listening 8.5
Reading 7.0
Speaking 7.5
Writing 7.0
A nyelvi tudásra kapott pontszám: 6 + 6 + 6 + 6 = 24 /maximum/

Tanulás Kanadában

Ausztráliához ás az Amerika Egyesült államokhoz hasonlóan ahhoz, hogy egyetemen tanulhass angol nyelven: be kell mutasd az IELTS Nyelvvizsgád, mint bizonyiték, hogy kompetens vagy és érteni fogod az oktatást.

Emelett egyre több és több szakiskola is kéri a nyelvtudás bizonyítását.

Hogy milyen szintű IELTS-re van szükséged azt az információt Neked kell megszerezni az adott oktatási intézménytől. Ha nem vagy benne biztos, hogy hogyan és velünk készülsz abban az esetben örömmel felveszük hivatalosan bármelyik egyetemmel vagy szakiskolával a kapcsolatot, hogy tisztazzuk ezt Neked.

Itt találsz néhány példát:

Seneca College - Toronto, Canada
IELTS Academic with an overall minimum score of 6.0 (with no single test score below 5.5), OR

University of Toronto

Applicants for Undergraduate Level Studies: The minimum IELTS score requirement is an overall band of 6.5, with no band below 6.0.
Applicants for Graduate Level Studies (Masters and PhD): The minimum IELTS score requirement is an overall band of 7.0.
Applicants to the Faculty of Law: The minimum IELTS score requirement is an overall band of 7.0, with no band below 6.5.

McGill University

The minimum IELTS score requirement is an overall band of 6.5 (Academic module)

University of British Columbia

A minimum overall band score of 6.5 is required with a minimum score of 6.0in each component of the academic (NOT general) IELTS test.
Individual graduate programs may require higher English language proficiency scores, and may require minimum scores on individual components of the test.

Miért ajánljuk, hogy csatlakozz az IELTS Ready Programba?

Amennyiben Kanadába szeretnél költözni, akkor ahogy azt látod előbb vagy utóbb kelleni fog az IELTS. Ha nem is kell azonnal az IELTS érdemes ismerkedni vele és ha még van időd ha lassan is, de eljutni kényelmesen stresszmentesen a vizsgáig. Nálunk egy hónapig tanulhatsz kevesebbért, mint amit egy sokszor -nem annyira hozzáértő - tanár elkér 45 percért.

Ez még nem minden. ..és ez nagyon fontos most.

Ha csak kalandra vágysz és Kanadába utazol. A legfontosabb, hogy szövegértésben és beszédben jó legyél. Nagyon sokszor hallottuk, hogy “Á az angol nem lesz gond..” Az lett.

Ha mást nem is csinálsz csak végigcsinálod a beszéd és hallás utáni szövegértési gyakorlatokat, akkor egy pár hónapon belül dramatikusan fog javulni a beszéded és az értésed is. Több száz gyakorlattal várunk és további készség és képesség fejlesztéssel.

Ez esetben csináld úgy a programot, hogy először csak a Listening-et és a Speaking-et csinálod. Konkrétan a Videó Leckéket, gyakorlatokat és készségek és képességfejlesztést.

Az IELTS gyakorlati nyelvvizsga ezért csak nyerhetsz vele.

Csatlakozom, most mindössze 9.999 Ft/hó-tól